در یادآوری درس شانزدهم فارسی ششم به مبحث «زاویه ی دید »پرداخته شده است .

ساخت وبلاگ
 در یادآوری درس شانزدهم فارسی ششم به مبحث «زاویه ی دید »پرداخته شده است .

زاویه ی دید : زاویه ی دید ( زاویه ی روایت ) به نحوه ی ارائه ی داستان توسط نویسنده و نشان دهنده ی رابطه ی نویسنده با داستان اطلاق می شود .از هفت فعالیت بخوان و بیندیش کتاب فارسی ششم فقط بخوان و بیندیش فصل دوم ( دوستان همدل ) با زاویه ی دید اول شخص  و شش مورد دیگر با زاویه ی دید سوم شخص ارائه شده است .

اقسام زاویه ی دید :

 1- من روایتی ( اول شخص ) : که نویسنده در حکم راوی داستان حاضر می شود .

2- سوم شخص : الف) دانای کل        ب) دانای کل محدود

الف) دانای کل : نویسنده به عنوان یک عقل کل به خود اجازه می دهد که نسبت به همه چیز و همه ی شخصیت های داستان نظر بدهد .

ب) دانای کل محدود : در این شیوه نویسنده به خود اجازه نمی دهد که درقالب همه ی شخصیت های داستان برود ؛و خود را از برخی جریان ها یا انگیزه های افراد بی اطلاع نشان می دهد .

3- زاویه ی دید نمایشی : در این مورد تقریباً داستان به طور کامل ،گفت و گو است ،و نشان دهنده ی اعمال و رفتار بیرونی شخصیت ماست .  مثال : حجّاج : نامت چیست  ؟    ابن جُبَیر :سعید    - تو شقی هستی .      مادرم این نام را برایم برگزید .       -   ......

4- زاویه ی دید روایت نامه ای : در مورد رمان هایی که بر اساس مجموعه ای از نامه ها تدوین شده است.

5- زاویه ی دید سیّال ذهن : نویسنده با زاویه ی دید دوم شخص مستقیماً شخصیت یا شخصیت های داستانش را مورد خطاب قرار می دهد و داستان را روایت می کندو گاه زاویه ی دید دوم شخص را به اول شخص تبدیل می کند .  مثال :‌ از زمانی که برای رفتن به سفر آماده می شدی ؛ مادرت در غصه ای مبهم فرو رفته بود ؛ و گاه چنان غرق در غصه ها بود که آمدن پدر را هم متوجه نمی شد .

 

دانلود همه چی...
ما را در سایت دانلود همه چی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : جواد محمودی jm23 بازدید : 359 تاريخ : سه شنبه 10 ارديبهشت 1392 ساعت: 12:22